Voorjaar Rijvaardigheidstraining

Speciaal voor de motorrijder die zijn motor tijdens de winter niet gebruikt, is er de Voorjaar Rijvaardigheidstraining. Dit is een training waarbij u privéles krijgt.

U herkent het gevoel vast wel… 
Tijdens het laatste ritje in het najaar voelde u de motor goed aan, u kon zgn. lezen en schrijven met de motor. Maar ja, dan komt de winter en omdat u voor uw vervoer niet afhankelijk bent van de motor zet u deze in de winterstalling.
Wanneer u dan in het voorjaar de motor weer voor het eerst naar buiten rolt, voelt u een gezonde spanning. Het is toch weer een maand of 5 geleden dat u voor het laatst op de motor reed.
De spanning stijgt en de eerste onwennige meters rollen weer onder de wielen door…

Als u denkt dat u de enige bent die hiermee te maken heeft dan heeft u het mis. Juist in het voorjaar staan de kranten helaas weer vol met berichten over ongevallen met motorrijders die hier kennelijk ook mee te maken hadden. 

Programma

Het programma begint om 08.45 uur of 13.00 uur met een kopje koffie of thee. Hier maakt u kennis met instructeur Guido Obdeijn. Na een korte inspectie van de motor vertrekt u tezamen voor een praktijkrit. Na de rit volgt een nabespreking, waarin wordt teruggekeken naar de opgedane ervaringen c.q. leermomenten. 
Na de praktijkrit gaat u naar een oefenlocatie. Hier staan verschillende oefeningen op het programma met als doel de motor beter te leren aanvoelen om vrijer te kunnen manoeuvreren. 
Na het oefenen op de oefenlocatie gaat u weer, samen met Guido, de openbare weg op om het geleerde op de oefenlocatie en de verbeterpunten van de eerste rit in de praktijk te brengen.
Aan het eind van de training volgt een nabespreking. Hierin wordt teruggekeken naar de opgedane ervaringen c.q. leermomenten.
GO rijtrainingen verzorgt een training om het gevoel van dat laatste ritje in het najaar veilig en onder deskundige leiding terug te halen, zodat u zich weer met vertrouwen in het verkeer kunt begeven.

De training duurt afhankelijk van uw wensen maximaal 3 uur. Tijdens de training wordt geoefend in het manoeuvreren met de motor en komt verkeersdeelneming ruim aan bod.