Verhoogde Motor Rijvaardigheidstraining in een groep

Dit is een groepscursus van één dag, bestemd voor beginnende, maar ook zeker voor de gevorderde of ‘heropstappende’ motorrijd(st)er. De groep bestaat uit maximaal drie deelnemers. 
Door het volgen van de Verhoogde Motor Rijvaardigheidstraining van GO rijtrainingen kunt u verkeerskennis, inzicht en praktische vaardigheden op de motorfiets flink verhogen. Dit biedt een aanmerkelijke vergroting van je veiligheid en zekerheid als motorrijder. In het dagelijks verkeer ben je immers al kwetsbaar genoeg.


Programma

Het programma begint om 09.00 uur met een kopje koffie of thee. Hier maakt u kennis met instructeur Guido Obdeijn en bespreekt u samen wat de leerdoelen voor deze dag gaan worden.
Tijdens de inspectie van de motoren wordt uitgelegd wat u zelf kunt controleren. Vervolgens vertrekt u als groep samen met Guido, naar een oefenlocatie. Hier staan verschillende oefeningen op het programma met als doel de motor beter te leren aan voelen om vrijer te kunnen manoeuvreren. Natuurlijk wordt het remmen niet vergeten.

Na de lunch gaat u de openbare weg op en ligt de nadruk op het aanbrengen van een goede rijbalans. Dit doet u door zowel in theorie als in de praktijk te oefenen met verkeersinzicht, anticiperen en kijktechniek. Ook wordt er gesproken over de taal van de weg en de positie op de weg. 
Verder komen bocht- en inhaaltechnieken aan bod. 
Zo gaandeweg integreren we het getrainde in een defensieve, vloeiende rijstijl.

Aan het eind van de dag worden de vaardigheden geëvalueerd en ontvangt u een certificaat als bewijs van deelname aan de Verhoogde Motor Rijvaardigheidstraining van GO rijtrainingen.

Groepsindeling

De groep bestaat in principe uit maximaal 3 personen zodat de individuele aandacht gewaarborgd blijft. Bij de indeling wordt rekening gehouden met persoonlijke ervaring en het type motorfiets.

Duo

Het rijden met een duopassagier is anders dan wanneer u alleen op de motor zit. Om die reden is er de mogelijkheid om ook als duopassagier aan de training deel te nemen. U kunt aan alle oefeningen met duopassagier deelnemen. Tijdens de rijvaardigheidstraining zal speciale aandacht aan duorijden worden geschonken.
Bijzondere wensen
Natuurlijk is het mogelijk om de GO rijtraining op uw individuele wensen aan te passen. Informeer naar de mogelijkheden en neem vrijblijvend contact op.